diumenge, de maig 18

Taller participatiu o parany municipal?

Una votació en un tens taller participatiu sobre esport avala que es faci el pavelló a la Devesa
El sistema va rebre crítiques de l'AV de Sant Narcís, que considera que el procés és "tendenciós"


Diari de Girona Tapi Carreras, Girona.

El resultat de la votació que es va fer en acabar el taller participatiu sobre els usos esportius del Parc de la Devesa de Girona va servir per avalar la construcció d'un pavelló en aquest espai. La votació es va fer després de tota una jornada matinal, on tres grups d'unes deu persones cadascun, van debatre sobre quins usos ha de tenir el Parc. Cada grup va consensuar sis propostes i al final, tots junts havien de votar.En total hi havia 18 propostes. El sistema de votació consistia a repartir cinc punts com es volgués. Es podia atorgar 5 punts a una sola proposta o repartir-los. Abans de la votació es va explicar als assistents (molts dels quals eren representants de clubs esportius) que tot i que en anteriors tallers els punts s'havien de repartir entre els que els haguessin causat "més sorpresa", en aquesta ocasió ho podien fer en funció de la proposta a la qual volien donar suport. Aquest canvi de criteri va molestar algun dels assistents. N'hi va haver un, el representant de l'Associació de Veïns de Sant Narcís, Martí Carreras, que va arribar a acusar l'organització de provocar un taller amb un sistema de votació "tendenciós". La jornada estava presidida pel president de la Federació Catalana de Futbol, Jordi Roche, que no obstant, no va assistir a tots els grups, un fet que també va molestar Carreras.Finalment es va votar i la proposta més puntuada va ser la de construir el pavelló tal com està planejat i en el lloc anunciat. Aquesta proposta va rebre 27 volts. La segona proposta més votada va ser fer un Pla Especial que a més de la Devesa, inclogui el riu Ter i Fontajau, que va obtenir 21 suports. En tercer terme va quedar la reclamació de més seguretat i il·luminació a la zona i crear la figura del vigilant de la Devesa, amb 15 punts. La proposta per avalar el pavelló va sorgir d'un dels tres grups. Els altres dos també parlaven d'aquest equipament, tot i que entre els mateixos membres hi havia discrepàncies sobre la seva ubicació (Fontajau o Devesa). Altres propostes feien referència a l'aprofitament del Ter per fer-hi pràctiques esportives o adequar el Parc per potenciar l'esport lliure i espontani. Altres opcions parlaven de cobrir les piscines o de fer una pista d'atletisme.Un cop acabada la jornada, alguns assistents van discutir, ja al carrer i amb moments de tensió, sobre el sistema de votació.



Pavelló sí, tal com està projectat (27 vots).

Pla Especial juntament amb el Ter i Fontajau (21 vots).

Seguretat i il·luminació a la Devesa i Fontajau. Recuperar el vigilant de la Devesa (15 vots)

Pavelló d'ús popular perquè no sigui només per als clubs. Discrepància en el lloc: entre la Devesa i Fontajau. (12 vots).l Ús de l'espai construït per ubicar-hi les infraestructures (9 vots).l Adequar la llera del Ter per fer-hi usos esportius i aquàtics (7 vots).l Pista d'atletisme resseguint el camp de futbol millorat (6 vots).l Dues piscines (actual i nova) amb cobertura retràctil (6 vots).l Delimitar l'espai físic destinat a usos esportius reglats i que no es puguin ampliar (5 vots).l Millorar les instal·lacions existents i mantenir el lliure accés (5 vots).l Elements que promoguin l'ús esportiu a l'aire lliure, per a la gent gran i la mainada) (4 vots).l Incorporar el Ter a usos esportius (4 vots).l Dignificar les instal·lacions existents, tant si es fa el pavelló com si no (3 vots).l Millorar l'accés, la senyalització, la il·luminació, la seguretat i el mobiliari urbà per facilitar l'esport espontani (2 vots).l Sense acord sobre el lloc del pavelló. La majoria diu fora de la Devesa i més ambiciós (1 vot).l Ajuntar les construccions i compartir l'espai lliure amb l'ús escolar (1 vot).l Una zona arreglada per fer esport lliurement (1 vot).l Àrees reservades per a gent gran i mainada (0 vots).


diumenge, 18 de maig de 2008>
Una quarantena de veïns participen en el taller sobre usos esportius de la Devesa de Girona


El punt. P.A.. Girona
Una quarantena de veïns van participar ahir en el taller sobre els usos esportius de la Devesa, que es va fer ahir a l'Auditori de Girona. Els veïns van treballar sobre diferents propostes i les van votar. Segons va destacar ahir el tinent d'alcalde de Relacions Ciutadanes i Joventut, Miquel Poch, la proposta de situar el nou pavelló municipal a la Devesa, amb les dimensions projectades va aconseguir 27 vots, i la que apostava per buscar una altra situació fora d'aquest espai –tot i que no hi va haver consens sobre el lloc– i per plantejar una construcció més ambiciosa i polivalent va rebre 21 vots. També hi va haver 17 vots per a la proposta de destinar el pavelló a usos populars en general, no tan sols als esportius. Altres peticions van ser la reordenació de la zona de la piscina; la recuperació del Ter i la seva llera per a usos esportius; la redacció d'un pla especial de la zona i mesures per proporcionar més seguretat a l'espai, com ara més il·luminació i la recuperació de la figura del vigilant de la Devesa.
Un dia després que CiU –a l'oposició a l'Ajuntament– acusés l'equip de govern d'haver dinamitat el procés participatiu del pla d'usos quan va presentar el projecte del pavelló abans de la trobada d'ahir, Miquel Poch va defensar que el procés «va bé i ha generat expectatives».