divendres, de maig 16

"S'han tornat bojos aquests romans!"








No és un centre d'investigació espacial, no és la sortida de ventilació del TGV, no és una nau extraterrestre amb alienígenes...és el "pavelló de barri" que l'ajuntament projecta al bell mig de la Devesa!
-------------------------------------------
El pavelló de la Devesa de Girona farà onze metres d'alçada i tres més sota terra
L'Ajuntament presenta el polèmic projecte i l'associació de veïns amenaça de sortir de la comissió de seguiment del pla d'usos
DANI VILÀ. El Punt
Girona. El polèmic pavelló de la Devesa de Girona farà onze metres d'alçada i en tindrà tres més sota terra per reduir-ne l'impacte visual. Així serà si finalment es tira endavant el projecte de reordenació del complex esportiu del parc que ahir va presentar l'equip de govern, tot i que ICV continua estant en contra del pavelló. La futura instal·lació esportiva es presenta abans del taller de dissabte en què es debatran els usos esportius de la Devesa a petició de la comissió de seguiment del procés. El pavelló ocuparà 2.034 m² i amb els diversos nivells tindrà 3.222 m² construïts. La plataforma Salvem la Devesa considera que la presentació del complex esportiu «condiciona» el pla. L'entitat, a més, amenaça d'abandonar la comissió perquè entén que s'ha «desvirtuat» el procés.
L'accés del pavelló es farà amb una gran llosa i l'estructura combinarà materials com ara l'acer, el metall i la fusta amb la voluntat que s'integri en l'entorn natural del parc de la Devesa. La instal·lació serà semisubterrània per reduir l'alçada visible al parc.
L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, amb els regidors socialistes d'Urbanisme, Esports i Medi Natural, i amb el republicà Miquel Poch, responsable de l'àrea de participació ciutadana, va presentar públicament tota la reordenació del complex esportiu de la Devesa, que inclou la construcció del polèmic pavelló poliesportiu.
L'alcaldessa va qualificar el poliesportiu de «pavelló de barri». L'edifici ocuparà 2.034 m² de la Devesa, per bé que la superfície construïda serà de 3.222 m². L'equip de govern va subratllar que el nou poliesportiu estaria enfonsat uns 3 metres i que l'estructura visible faria onze metres, tenint en compte que els arbres més propers fan entre 25 i 41 metres d'alçada.
Pagans va defensar que l'acte públic responia a la voluntat que «el debat sobre els usos esportius es pugui fer tenint tota la informació».
Per fer el pavelló no caldria tallar cap arbre perquè es preveu situar-lo a l'espai on ara hi ha les pistes de tennis, que es traslladarien al lloc de la pista poliesportiva que aniria a terra. La reforma de la zona suposaria la desaparició de les grades del frontó i el manteniment de la pista. El pavelló tindria un accés subterrani que el connectaria amb la resta del complex. A més, Pagans va advertir que en un futur caldrà fer un vas de piscina nou «perquè cada vegada s'utilitza més, per ciutadans i casals d'estiu». «La voluntat és ordenar millor tota la zona, perquè hi hem anat fent pedaços i ara s'ha de refer», adduïa Pagans. L'alcaldessa va deixar clar en la roda de premsa que el projecte del pavelló seguirà el seu curs i, malgrat admetre que tindran en compte tot el material que sorgeixi del procés participatiu del pla d'usos, va reiterar que serà l'equip de govern qui farà la proposta final.
El regidor d'Urbanisme, Joan Pluma, va detallar la volumetria i va destacar que la desaparició d'estructures com ara el camp de tir, l'hípica, la pista de patinatge i un transformador suposarà que un cop s'hagi fet la reordenació s'acabaran ocupant 3.460 m², «uns 180 m² menys que ara», gairebé mil metres per sota del límit d'ocupació que estableix el parc. D'altra banda, la superfície construïda després de la reforma seria de 4.919 m², i sense el pavelló es quedava en 3.909 m².
El grup d'ICV coneixia la presentació d'ahir i el seu portaveu, Joan Olòriz, va reiterar la seva oposició a la construcció del pavelló a la Devesa. Els ecosocialistes reconeixen que la proposta del pavelló «la fan els dos grups majoritaris al govern» i consideren necessari veure com es resol el debat ciutadà i el procés participatiu del pla d'usos de la Devesa.

AMENAÇA DELS VEÏNS
L'associació de veïns Güell-Devesa va amenaçar ahir de sortir de la comissió de seguiment del procés participatiu del pla d'usos. L'entitat denuncia irregularitats en el funcionament i el seu president, Josep Plazas, considera que la presentació d'ahir «condiciona tot el procés i l'opinió de tots». Consideren que «s'està desvirtuant el procés del pla d'usos». L'entitat que va impulsar Salvem la Devesa creu que el procés «no ofereix prou garanties perquè sigui transparent i realment participatiu». Demanaran a altres entitats que s'afegeixin a la seva proposta, ja que asseguren que s'han pres decisions sense consens.