divendres, de febrer 22

Girona va renunciar l´octubre passat a la subvenció per fer el pavelló de la Devesa


El consistori no tindrà garantit el finançament fins que s'aprovi una nova convocatòria




Jesús Badenes, (Diari de Girona)
Foto: Aniol Resclosa
L'Ajuntament de Girona va renunciar a la subvenció per construir el pavelló de la Devesa. Segons va explicar ahir el delegat territorial d'Esports a Girona, Josep Saguer, l'equip de govern va renunciar perquè hi havia alguns defectes que feien impossible arribar a temps a la convocatòria, fet que hauria provocat que s'acabés perdent. Davant aquesta situació, l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i la secretària general de l'Esport, Anna Pruna, van arribar a un acord perquè Girona es presenti a la següent convocatòria.
El mateix delegat, Josep Saguer, va avançar ahir que aquesta nova línia de subvencions no s'obrirà fins a principis de juny, encara que ja ha patit diversos retards. Per aquest motiu, el consistori no té garantit el finançament del projecte fins a finals de l'estiu. Saguer va explicar que existeix un acord entre Pruna i Pagans perquè Girona pugui optar a la següent fase de subvencions, que abasta el termini entre 2008 i 2011.
Per optar a la convocatòria, l'Ajuntament de Girona ha de complir només tres condicions: disposar de la propietat del ?terreny, tenir la qualificació urbanística corresponent i no podran començar les obres fins que es tingui redactat el projecte executiu. Saguer va concretar que per poder rebre ajudes, el consistori haurà de tenir redactat el projecte bàsic en el moment de presentar la documentació.
El representant territorial va explicar que en cap cas és la Secretària General de l'Esport que construeix el pavelló i que només el poden subvencionar si l'Ajuntament té interès en construir-lo i en complir unes normes. Saguer va recordar que l'Ajuntament de Girona pot optar a un pavelló triple poliesportiu (PAV3), que és el dèficit que considera la Generalitat que té Girona en instal·lacions esportives. No obstant, va indicar que "no estan obligats a fer el pavelló, perquè a Ripoll se li ha assignat una pista d'atletisme i no han demanat cap ajuda perquè no estan interessats en fer-la".

Saguer: "No ens pronunciem sobre la ubicació".
J.B.M., Girona.
El delegat territorial d'Esports a Girona, Josep Saguer, no es va pronucnciar sobre la polèmica en què es troba inmers el pavelló de la Devesa. Saguer va assegurar que la Secretaria General de l'Esport, "no es pronuncia sobre quina és la ubicació". En aquest sentit, va insistir que l'important és que es compleixin amb els requisits previs de la convocatòria de subvencions i que el projecte s'ajusti a al que preveu el Pla Director d'instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya.
Sobre la carta que l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans (PSC), va enviar als veïns, el representant del Govern per a temes esportius va opinar també que "probablement és un full on només es volia mostrar la ubicació, però les mides mínimes que han de tenir estan marcades per la llei i els serveis tècnics nostres són molt estrictes amb això". Diari de Girona va donar a conèixer que el plànol d'emplaçament que havia repartit el govern en el barri de la Devesa no s'ajustava les mides reglamentàries previstes per la Llei de l'esport.
El Pla Director d'instal·lacions i equipaments esportius de Catalunya (PIEC) marca que un pavelló triple poliesportiu (PAV3) ha d'ocupar una superficie de 2.500 metres quadrats. La pista poliesportiva ha de tenir una llargada de 45 metres i 27 d'ample. Segons el que va poder comprovar aquest diari, les mides de les pistes de tennis -espai que preveu ocupar el govern- no arriben als 40 metres.